LED lys og dets økende popularitet

LED lyskilder blir stadig mer populære på grunn av deres overlegne energieffektivitet og lange levetid. Dette er grunnen til at denne typen lyskilder også er utrolig populær. Men uansett om du velger LED-belysning eller annen type belysning, er det noen generelle ting du bør være oppmerksom på når du skal lyse opp hjemmet ditt.

Belysning av hjemmet ditt med god belysning

Det er lett å overse viktigheten av god belysning i hjemmet ditt. Men riktig belysning kan gjøre en stor forskjell for hvor komfortabelt og innbydende et rom føles. God belysning kan også bidra til å skape en følelse av balanse og harmoni i hjemmet ditt. Når det er sagt, kan det være vanskelig å velge riktig belysning for rommet ditt. Heldigvis finnes det flere forskjellige typer lamper som du kan velge mellom for å skape den perfekte atmosfæren. I tillegg er LED lys et flott alternativ som gir mange fordeler fremfor tradisjonelle pærer. La oss ta en titt på noen av de forskjellige typene lamper du bør vurdere og hvorfor LED-belysning er verdt å vurdere.

Typer lamper du bør vurdere for hjemmet ditt

Når det kommer til god belysning til hjemmet ditt, har du mange alternativer tilgjengelig. Fra gulvlamper til bordlamper og opphengsarmaturer, det finnes uendelige muligheter for å lyse opp rommet ditt uten å bryte banken eller ta for mye plass. La oss se på noen av de mest populære lampetypene, slik at du kan få en ide om hva som passer best for dine behov:

Gulvlamper – Gulvlamper gir fleksibel belysning da de finnes i forskjellige størrelser og former. De er også relativt enkle å flytte rundt på, noe som gjør dem ideelle for rom der du ønsker å endre utseendet eller følelsen av og til. Gulvlamper er gode for å gi arbeidsbelysning samt generell belysning for større områder som f.eks stuer eller soverom.

Bordlamper – Bordlamper gir et fokusert lys som hjelper til med å lyse opp mindre rom som f.eks pulter eller endebord. Mange bordlamper er justerbare slik at du kan plassere dem akkurat der du trenger dem, slik at du kan få akkurat passe mengde lys for oppgaven.

Hengende lamper – Hengende lamper gir et omgivelseslys som hjelper til med å lyse opp større rom som ganger eller trapper, samtidig som de gir et fint dekorativt preg til ethvert rom de er plassert i. Hengende lamper kommer i alle former, størrelser og stiler, så de gjør det enkelt for å finne en som matcher enhver eksisterende innredningsstil du måtte ha i hjemmet ditt.

Hvorfor velge LED lys?

En type lys som er spesielt verdt å vurdere er LED lys på grunn av dens mange fordeler i forhold til tradisjonelle pærer: Lysdioder bruker rundt 80-90 % mindre energi enn tradisjonelle pærer, noe som betyr lavere strømregninger hver måned! – LED varer ca. 25 ganger lengre enn glødepærer, noe som betyr færre turer til butikken for å erstatte dem – LED produserer svært lite varme sammenlignet med andre lamper, noe som gjør dem tryggere rundt barn og kjæledyr – LED inneholder ingen giftige materialer som kvikksølv, så de er bedre for miljøet enn tradisjonelle pærer.