Ute etter en minimalistisk innredning?

Det er det mange som er i så fall. Det er noe fint og enkelt ved det, og kompliserer ikke rommet i altfor stor grad. Det er en stor grunn til at så mange vil benytte seg av det. Det er jo også en stilart for mange, og det gjør det litt personlig for dem. Derfor er det også greit å ha noen råd om hvordan du kan få en minimalistisk stil hjemme. I hvert fall i et av rommene du har!

Velg riktig materiale for jobben

De fleste vil forbinde tre med klassisk eleganse og raffinement, men tre kan se tungt og trykkende ut når det dekker store rom som vegger eller gulv. Det er imidlertid fint i mindre mengder – vurder å bruke treveggpaneler eller med noe for visuell interesse uten å ta det for langt.

Bruk fantasien til å skape et minimalistisk rom som passer deg. Du kan bruke hvilket som helst materiale du liker, men ikke bruk for mye av ett; dekorere med akkurat den rette mengden elementer for visuell interesse uten å rote rommet.

Bland teksturer for interesse og dybde (men uten rot)

Teksturer er viktige fordi de bidrar til å gjøre et interiør unikt og interessant å se på – tenk med dype tepper satt mot glatte, harde gulv eller trepanel. Ved å blande forskjellige teksturer sammen, kan du lage et område som er visuelt dynamisk og fullt av interesse uten å legge til rot. Velg forskjellige teksturer for å skape et interessant utseende; du kan blande harde materialer som metall eller tre med myke materialer som silke eller fløyel.

Bruk belysning for å få frem personligheten din

Omgivelsesbelysning vil bidra til å skape et rom som passer deg, noe som er spesielt viktig hvis du lager et minimalistisk rom der hvert objekt har en mening eller er der for et formål – i dette tilfellet må lyset være riktig, så det gjør ikke trekke oppmerksomhet fra selve designet.

For å oppnå best effekt, velg lamper som er justerbare og har dimmerbrytere slik at du kan endre atmosfæren i chatteområdet når du trenger det mest: for eksempel om natten under en samtale, er litt stemningsbelysning alt du trenger.

Invester i kvalitetsmøbler og -materialer for å få interiøret ditt til å vare lenger

Møbler av lav kvalitet ser ikke bare dårlig ut; de er ofte ubehagelige også. Å velge den beste kvaliteten du har råd til vil ikke bare sørge for at hjemmets interiørdesign ser utrolig ut, det vil også tjene et funksjonelt formål: møbler av god kvalitet varer mye lenger enn billigere alternativer. billige og vanligvis mer komfortable, så du slipper å erstatte stoler eller senger som lar deg nyte dem lenger. 

Det kan koste mer i begynnelsen, men å investere i gode deler som er bygget for å vare vil faktisk spare deg penger over tid fordi du ikke trenger å fortsette å bytte ut gjenstander – det betyr også at når gjester kommer på besøk, vil folk legge merke til møblene!